Basketball

Den perfekte sporten

Basketball er en av de nyere sportene der ute, og en av de typene sport som har blitt skapt, i stedet for å oppstå «på gata», slik som fotball. Ja, basketball ble skapt av en kanadisk gymlærer med navnet James A. Naismith, som la sammen en rekke ulike funksjoner for å skape en «perfekt» sport. Siden man her trener både muskler, spenst, reaksjon, samarbeid og presisjon, ble sporten raskt populær i en rekke skoler verden rundt. Etter hvert kom diverse ligaer på banen, og hundrevis av basketballag dukket opp – også her i Norge.

Odds på basketball

basket2Basketball er ikke nasjonalsporten her i Norge akkurat, men i USA og enkelte Europeiske land er den blant de mest populære. Dermed kan man finne en rekke odds på basketball, spesielt på den amerikanske ligaen – NBA. NBA regnes som den desidert beste ligaen i basketball på kloden, og selv om enkelte store lag er klare favoritter på forhånd, før en ny sesong starter, kan man tjene gode penger på oddsen. Les deg opp på odds hos for eksempel NorgesSpill, der både store og små kamper legges ut på forhånd. Vi anbefaler å satse på såkalte handicap-odds når det er snakk om store, kjente basketballag.

Vil du fordype deg i basketball, bør du forresten gjøre deg bedre kjent med diverse uttrykk og mindre regler i sporten. Mange kamper vises på TV2, dermed kan du lett følge med på NBA om du ønsker – reglene er rimelig simple, siden det handler om å kaste en ball og treffe en kurv, men flere små detaljer bør plugges. Man kan tjene veldig gode penger ved å satse på basketballodds. Mange profesjonelle tippere lever faktisk kun av å satse penger på basketball.

Er du vant til fotball, bør du forberede deg på helt andre regler og et annet oppsett når det kommer til basketball. Her spilles det flere (dog kortere) perioder, og man bytter spillere frem og tilbake hele veien. Dessuten kan spillere bli utvist, akkurat som i fotball, men kun etter at de har blitt idømt fem feil. Da får de ikke byttes inn på banen igjen i løpet av den resterende tiden. I tillegg får man straffer i basketball, akkurat som i fotball, men opptil tre kast om gangen. Siden det ikke finnes keepere, er det kun snakk om presisjon.

Comments are closed.