Damefotballens drømmelag

damfotboll1I Norge har vi om lag 365 000 fotballspillere. Kvinneandelen ligger på ca 30 % – det vil si at vi har flere kvinnelige utøvere i fotball enn i noen annen idrett i vårt langstrakte land. Ikke alle disse driver idretten sin på toppnivå, men de fleste jenter som begynner å spille fotball har vel drømt om en gang å kunne spille på landslaget i fotball. Landslaget er satt sammen av de til en hvert tid beste spillerne i landet og representerer Norge i alle store turneringer rundt om i verden inkludert VM og OL.

Norges landslag var i 1987 frem til 2000 ett av de beste i verden toppet med seier i både EM og VM (1995) og OL (2000) i tillegg til medaljer i andre valører i samme tidsperiode. Landslaget har også hatt triumfer senere blant annet i 2005 da laget tok sølv i EM. På FIFA-rankingen har Norge de siste årene ligget på 3. plass. Laget regnes som meget suksessfullt.

Siden 2013 er det Even Pellerud som har vært landslagets trener. Det er også han og hans assistenter som bestemmer hvem som får være med på laget. Og er du god kan det hende du blir plukket ut neste gang.

Comments are closed.