Drømmelaget i curling

Curling er kanskje relativt nytt for oss nordmenn, men skottene har curlet siden 1500-tallet, om ikke før. Sporten ble ikke en offisiell OL-gren før i 1998, da Canada og Sveits stakk av med seierne på henholdsvis dame- og herresiden. Samme år bestemte IOK imidlertid at vedtaket skulle ha tilbakevirkende kraft, og man regner da at curling *egentlig* ble en OL-gren allerede i 1924.

curlingDrømmelaget i curling må jo nødvendigvis består av verdensmestre fra rundtomkring i verden, spesielt Canada, Sverige, Norge, Sveits. Curling er en sport hvor det heller ikke er noen større forskjell på dame- og herrelagene, så i likestillingens navn kunne man like gjerne hatt blandede lag.

Damelaget: Kristin Tøsse Løvseth (Norge), Anette Norberg (Sverige), Atina Ford (Canada) og Mirjam Ott (Sveits)

Herrelaget: Patrick Hürlimann (Sveits), Markus Snøve Høiberg (Norge), Greg Drummond og Adam Enright (Canada).

Ideen om blandede lag er for øvrig ikke så usannsynlig som den kanskje kan høres ut. Faktisk har for eksempel kanadierne Eve Muirhead og David Murdoch allerede spilt sammen i mixed doubles under Las Vegas Continental Cup, hvor de slo USAs E.J. Harnden og kanadiske Rachel Homen. Et blandet lag bestående av disse fire stjernene kan vel sies å være en god kombinasjon dersom det skulle åpnes for kjønnsblandede curlingmesterskap.

Comments are closed.