Drømmelaget i håndball

5658Et av Norges beste håndball-lag for kvinner er Larvik Håndballklubb. Klubben har store visjoner, og ønsker å hevde seg både nasjonalt og internasjonalt. Generelt sett har de norske kvinnene gjort det bedre internasjonalt enn håndballmennene. Det norske kvinnelandslaget har vunnet mange store mesterskap, og norske kvinneklubber har spilt på høyt nivå internasjonalt.

Klubben spiller hjemmekamper i Arena Larvik, som ble åpnet i 2009.

Historie


Larvik Håndballklubb ble stiftet i 1990, og er dermed en forholdsvis ung klubb. De rykket opp i kvinnenes eliteserie i 1992, og har vært Norges dominerende klubb innen kvinnehåndball fra slutten av 1990-tallet.

Larvik HK har vunnet 15 eliteserietitler. De årene de ikke har vunnet serien, har de som regel tatt sølv eller bronse. Laget har 13 NM-titler og 4 NM-sølv, og i 2011 vant de EHF Champions League, en prestasjon ingen andre norske klubber har klart før dem. De har spilt i Champions League 15 ganger (inkludert sesongen 2013/14), og har også vunnet sølv (2012/13) og spilt i fire semifinaler uten å gå videre derfra. Mange av spillerne på laget har blitt kåret til årets kvinnelige spiller i eliteserien, blant annet Heidi Løke, som har vunnet denne tittelen 3 ganger, Katja Nyberg og Tonje Larsen, som har vunnet tittelen to ganger hver, Linn-Kristin Riegelhuth og Lina Olsson.

Klubben har også vunnet tittelen Årets Arrangør i den norske eliteserien 13 ganger, en pris som tildeles det laget som har de beste arrangementene rundt hjemmekampene sine, og er en god vert både for det gjestende laget og supporterne deres.

Landslagsspillere


Mange av Larviks spillere har spilt på landslaget. Noen av dem har opplevd å vinne gull i store mesterskap. Spillere fra Larvik har vunnet sølv og bronse i OL, EM og VM. I 1998 var Tonje Larsen med på landslaget som tok gull i EM. Hun var også med på laget som tok gull i VM i 1999. Der var også Larvik-spillerne Kristine Duvholt Havnås
og Birgitte Sættem med på laget. De samme tre spillerne var med på laget som tok bronse i OL i 2000.

Da Norge tok EM-gull i 2004, var fem av spillerne på laget fra Larvik. Da Norge igjen tok EM-gull i 2006, var tre av landslagsspillerne fra Larvik Håndballklubb, og da OL-gullet ble sikret i 2008, var fire av spillerne fra Larvik Håndballklubb.

Enda flere Larvik-spillere deltok da Norge tok EM-gull i 2008 og 2010. I 2008 kom seks av spillerne fra Larvik Håndballklubb, og i 2012 var hele ni av landslagsspillerne fra Larvik. Også da Norge tok VM-gull i 2011, var det fem spillere fra Larvik på landslaget.

Mange av Larviks spillere har også blitt valgt inn på All-Star Teamet i store mesterskap, og kåret til turneringens beste spillere i sine posisjoner på banen. Det følger stor prestisje med slike kåringer, ettersom det betyr at spillerne har gjort seg bemerket. Alle titlene og prestasjonene har gjort Larvik Håndballklubb til Norges beste klubb. Klubben har hatt stor suksess internasjonalt, og fortsetter å imponere både i den hjemlige serien og i Champions League. 

Comments are closed.