Drømmelaget i ishockey

3587IIHF World Ranking rangerer landslagene innen ishockey. For tiden er det Sverige som ligger på topp på denne rankingen. Rankingen måler ikke bare suksessen laget har hatt i inneværende sesong, men også lagets kvalitet over lang tid, og hvordan landene er dedikert til sporten.

Verdensrankingen baseres på lagenes plassering i de fire siste verdensmesterskapene og siste OL. Kvinnene har ikke VM samme år som OL, så deres ranking er basert på bare tre VM og siste OL. Poengene deles ut etter plassering. Vinnerne av en turnering får 1200 poeng, deretter får de neste plassene 20 poeng mindre for hver plass, men det er 40 poeng mellom medaljeplassene, og mellom fjerde og femteplass og åttende og niendeplass. De ekstra poengene som skiller laget, skiller mellom de som kom til kvartfinale og ikke, og de som kom til semifinaler og finale.

Dagens topplag


Ifølge denne rankingen, er Sverige verdens beste lag for tiden. Dette er basert på VM i 2010, 2011, 2012 og 2013, i tillegg til OL i 2010. I disse konkurransene har Sverige til sammen fått 3105 poeng. Finland er rangert som nummer to, med 3065 poeng, og Russland ligger på tredjeplass på rankingen, med 3040 poeng.

Når neste VM arrangeres, strykes lagenes poeng fra det fjerde siste VM, og poengene for neste VM legges til i stedet. Da kan rankingene endres ganske mye dersom et lag gjør det uvanlig dårlig eller uvanlig bra. Når et nytt OL arrangeres, blir poengene fra forrige OL strøket, og erstattet med de nye poengene.

Åtte land har ligget på topp ti hvert eneste år fra 2003 til 2013. Disse lagene er Canada, Sverige, Finland, Russland, Tsjekkia, USA, Slovakia og Sveits. Fire andre land har ligget på topp ti i minst tre år i den samme perioden (Norge 3 år, Hviterussland 5 år, Latvia 6 år og Tyskland 8 år). Tre land har byttet på å ligge på topp i disse årene (Canada, Russland og Sverige). Bare Sverige har ligget blant de fire beste lagene på rankingen hvert eneste år siden 2003. Derfor er Sverige blant mange regnet som verdens drømmelag innen ishockey.

Kvinnehockey


På kvinnesiden er det USA og Canada som er de dominerende lagene. USA ligger for tiden øverst på rankingen med 2960 poeng, men Canada ligger bare 20 poeng bak, med 2940 poeng. Blant kvinnelagene har seks lag ligget på topp ti de hvert år de siste ti årene. Disse lagene er USA, Canada, Finland, Sverige, Russland og Sveits. Sju land til har ligget på topp ti i minst 1 år. Norge er et av disse landene. Bare Canada og USA har ligget på førsteplass på kvinnenes ranking, og disse to lagene har ligget som de to beste helt fra 2003.

Norges landslag


Mange tror det norske landslaget i ishockey er dårlig, men Norges herrelag ligger faktisk på niendeplass på rankingen, og har 2585 poeng. Norge har ligget inne på topp ti i tre år siden 2003. Det norske kvinnelaget ligger for tiden på 11.plass på rankingen, med 2280 poeng. 

Comments are closed.