Drømmelaget i NFL

NFLDe som er interesserte i amerikansk fotball har fått med seg at årets Super Bowl-finale ble vunnet av New England Patriots, i en meget jevn og spennende kamp der Seattle Seahawks til slutt ble slått 28-24. Temperaturen på banen ble etter hvert så høy at spillerne braket sammen i slåsskamp. Meget usportslig –men heldigvis ble ingen av spillerne skadet under tumultene. Kampens store helt ble New England Patriots quarterback Tom Brady, som med denne kampen vant sitt fjerde Super Bowl. Brady kastet fire touchdown-pasninger, noe som var avgjørende for kampen. Nå er 37-åringen i samme selskap som quarterback- legendene Joe Montana og Terry Bradshaw. Kampen gikk av stabelen på University of Phoenix Stadium i Arizona 1. februar.

Bradys første Super Bowl-seier var i 2001. Han kom inn fra reservebenken da Drew Bledsoe, som den gang var lagets quarterback, ble skadet. New England Patriots gjentok suksessen både i 2003 og 2004 – begge gangene med Tom Brady som quarterback. Han blir i dag rangert som en av NFLs beste quarterbaker.

Pauseunderholdning

Med et så stort publikum vil det være gull verdt for enhver artist å få opptre under Super Bowl-finalen. Årets pauseshow ble ledet av Katy Perry, og gjesteartister var Missy Elliot og Lenny Kravitz. Perry åpnet med sin egen låt «Roar» iført en flammedrakt. Hun entret scenen på en gedigen robot som (sannsynligvis) skulle forestille en løve. Forresten så har det blitt litt diskusjoner rundt hvilket dyr dette egentlig skulle forestille, og et forslag er en tiger. Det passer jo egentlig litt bedre med låten «Roar», der en strofe i refrenget er «I got the eye of the tiger» – og en annen er «louder than a lion»…. så her er det rom for tolkning. Pauseshowene i Super Bowl er uansett legendariske og det spares ikke på effektene. Lyd, lys, fyrverkeri – alt er på plass, og Perry avsluttet passende nok sin opptreden med sangen «Fireworks». Da ble hun løftet opp fra scenen av et digert «stjerneskudd».

Noen velger likevel å bruke pausen til å gjøre noe annet enn å følge pauseunderholdningen. Mange velger faktisk å spille noen runder på et eller annet nettkasino. Veldig populært for tiden er spillautomaten «Starburst» som du blant annet finner i spillelisten til Mr Green. Kanskje det kan være lønnsomt å bruke et ledig øyeblikk til akkurat det – man kan jo aldri vite når de store gevinstene kommer.

114,4 millioner amerikanere foran TV-skjermen

For mange europeere kan det være litt vanskelig å forstå akkurat hvor stort Super Bowl er «over there» – men det faktum at ufattelige 114,4 millioner amerikanere benket seg foran TV-skjermen under finalekampen taler for seg. NRK skriver på sine nettsider at Super Bowl-finalen satte ny seerrekord for en amerikansk TV-sending – noensinne. Det betyr at hele 49,7 prosent av alle amerikanske hem som har TV hadde stilt inn sin på den tre timer lange finalesendingen. Den gamle rekorden ble slått med hele 4,2 millioner flere seere – den gamle rekorden ble satt under fjorårets finale. NRK skriver videre at finalen ble sendt direkte av Viasat 4 til det norske publikummet, og at anslagsvis 67 000 nordmenn fulgte kampen på TV.

Comments are closed.